Finisaje de lux
Lumea pe care noi ne-am imaginat-o la ultimul revelion cu siguranță nu va prinde Crăciunul viitor!

Reamenajează pentru a deveni competitiv pe piața imobiliară din viitor!

Atenție acesta este doar punctul de vedere al celor din echipa Finisaje de lux, o simplă firmă de construcții din județul Constanța! Simpla noastră experiență stă la baza celor ce urmează să fie scrise așa că nu folosiți această informație decât pentru a vă forma o opinie proprie! Sfatul nostru cel mai important este să aveți grijă să vă reamenajați spațiile pentru care colaboram în trecut, la cerințele pieței actuale! Vă urăm lectură plăcută:

    Economia funcționează cu frâna de mână trasă! Doar cei competitivi vor profita în aceste clipe

Nu te lăsa

Nu te lăsa în bătaia vântului, ia singur deciziile cele mai bune!

    Ar trebui să fii un orb și surd internat la secția de arși ca să nu simți că încă de la începutul lunii aprilie 2020 economia funcționează cu frâna de mână trasă, poate tocmai de aceea toți analiștii financiari vorbesc în mass media despre o recesiune economică ce va urma criza sanitară prin care trecem cu toții. O serie de voci se grăbesc să facă preziceri prăpăstioase privind piața imobiliară locală.

    Este drept că pentru unii acest scenariu este unul speculativ și nici noi, cei de la firmele de construcții din județul constanța, nu ne proiectăm visând cu ochii deschiși ca vor fi câțiva care vor achiziționa o serie de proprietăți la preț de chilipir. Dar vă spun de pe acum că acele proprietăți vor veni tot de la oameni ajunși în pragul disperării, oameni care nu investiseră în acele proprietăți nici înainte de criza provocată de virusul Covid – 19. Tocmai de aceea vă spunem să notați încă de pe acum datele de contact ale echipei Finisaje de Lux, pentru că noi lucrăm și pe perioada restricțiilor impuse de ordonanța militară … gen echipe de câte 3 și așa mai departe!

     De ce este diferită această criză? Și cum va arăta viitorul apropiat!

România părea un tărâm magic al imobiliarelor

Hai să privim în detaliu diferențele dintre aceste două crize economice!

Totuși există câteva aspecte suplimentare față de criza din 2008 pe care ar trebui să le adăugăm în balanță, asta înainte de a ne grăbi să efectuăm o astfel de analiză. Recesiunea din 2008 a fost datorată euforiei iraționale pe piața imobiliară. Mulți oameni și-au cumpărat case pe care nu și le permiteau, crezând că prețurile vor continua să crească.

Să nu uităm ceea ce a dus la aceste decizii superficiale cum ar fi: ratele dobânzilor care pe atunci erau scăzute, fiind astfel încurajate împrumuturile care asociate pe alocuri cu lacunele sistemului bancar, au creat un exces de datorii economice. Fără o asigurare a venitului pasiv, în momentul în care clienții au întâmpinat dificultăți în achitarea creditelor, piața a intrat în panică, astfel creând acel spațiu pentru falimente bancare și un efect de domino în piețele externe.

Să nu uităm că în anii 2006 – 2008, România părea un tărâm magic al imobiliarelor. Preturile creșteau de la o zi la alta, iar ratele romanilor care se îndatorau pe 30 ani păreau infime, față de oferta de pe piața de muncă stimulată de un avânt puternic al afacerilor de tot felul care păreau înfloritoare. A fost nevoie de o mică scuturare al acelui peisaj idilic pentru a crea o undă de șoc. Mai târziu, lecția pe care criza din 2008 ne-a oferit-o a fost o palmă pentru români. Astfel am învățat cu toți cum ar trebui să ne îngrijim mai mult de finanțele proprii. Romanii au învățat că deciziile cu impact pe termen lung trebuie atent analizate, o lecție plătită scump.

      Această lecție a fost de bun augur pentru piața imobiliară actuală! Tu reamenajează-ți spațiile pentru a deveni competitiv

salvează timp si bani

Poți să te scufunzi, sau poți să profiți, depinde numai de deciziile pe care le iei!

Cu toate acestea, această lecție a fost de bun augur pentru piața imobiliară actuală. Prețurile apartamentelor sunt cu până la 40% mai mici comparativ cu vârful pieței de dinainte de criză. De aceea este nepotrivit să comparăm 2008 cu 2020 și să ne așteptăm la scăderi masive similare. Un simplu calcul aritmetic vă va putea face să înțelegeți că prețul pe metru pătrat pe care îl are un dezvoltator imobiliar în 2020 este net superior față de același MP pe care l-ar fi avut în 2008 astfel nici reducerile pe care vi le va putea face nu vor mai fi de domeniul Științifico-Fantastic!

Totuși să nu uităm că acum(nr.02.04.2020) suntem abia la începutul crizei economice, o criză care are la bază o criză sanitară, însă cu un punct comun major cu anul 2008: panica. Gaura pe care o va lăsa în economia locală dar și mondială, va depinde de măsurile economice pe care le vor aplica guvernele, în egală măsură cu viteza de adaptabilitate a companiilor mari și a antreprenorilor de IMM-uri.

Asta înseamnă că este mult prea devreme cât de multe companii, proprietari sau dezvoltatori vor da faliment în următoarea perioară și de aceea este practic imposibil să excludem din discuție prețurile bombastice pe care le-ați putea găsi la licitațiile bunurilor rechiziționate după procedurile de insolvență. Dar chiar și așa la acele licitații nu vor participa ”cei 98%”, așa că nu vă bucurați încă de răul celor afectați cu adevărat.

Totuși lumea pe care noi ne-am imaginat-o la ultimul revelion cu siguranță nu va prinde Crăciunul viitor! De aceea putem deja să fim siguri că din acest moment criza va aduce o serie de modificări ale stilului de lucru la nivelul producției, dar nu numai. Ca prim impact se pot observa modificările privind modul de lucru. Acum lucrăm de acasă și cred că mulți vom continua să lucrăm în sistemul acesta de la distanță.

      Cum te ajutăm noi, cei de la finisaje de lux, să salvezi timp și bani? Fii primul pe piața imobiliară din zona ta!

Echipe de 3 muncitori

Cum te ajutăm noi să salvezi timp și bani?

       Firma de construcții din Constanța, pe care noi o reprezentăm, pregătește deja o inovație pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, și anume un sistem de monitorizare a șantierelor remote prin camere de luat vederi instalate direct on-site care pot fi accesate de oriunde de pe mobil sau pc, astfel drumurile inutile către șantier să fie eliminate nu numai pe perioada restricțiilor impuse de COVID19, ci și pe viitor! Astfel clienții noștri pot verifica în timp real stadiul lucrărilor de pe șantierul lor, se pot consulta cu experți externi și pot veni cu sugestii în timp real astfel salvând timp și bani.

Trecem printr-o criză economică, generată de o criză sanitară cu efecte în psihologia colectivă pe termen mediu și lung, tocmai de aceea firma noastră de construcții nu poate rămâne indiferentă. Chiar și după ce restricțiile vor fi ridicate în totalitate, noi vom oferi serviciul de monitorizare al șantierului real-time clienților care vor cere acest lucru.

Majoritatea oamenilor nu vor fi încă atât de disponibili de a lucra în comunități mari și vor alege siguranța în detrimentul socializării.  Este o modificare de abordare care poate pune presiune pe piața imobiliară tocmai pentru că dacă până acum te grăbeai să vinzi, puteai contracta o echipă mai numeroasă de muncitori, în viitor va trebui să te mulțumești cu niște profesioniști care la rândul lor va trebui să se bazeze pe tehnică modernă de genul mecanizatelor în domeniul construcțiilor.

     Piața închirierilor se va modifica de asemenea

Stai în casă

Să nu uităm despre angajații care vor lucra de acasă

Să nu uităm că piața închirierilor se va modifica de asemenea: financiar va fi mai sustenabil să închiriezi mai puțini mp și să muți activitatea pentru o parte dintre angajați la casele lor. Ce înseamnă asta dacă ești proprietar de spații de birouri? Apelează acum la firme de construcții din zona ta și cere-le să îți reconfigureze spațiile actuale pentru a le putea închiria mai multor companii pe viitor, în spații mai mici, dar complet dotate, antifonate și utilate!

De asemenea să nu uităm despre angajații care vor lucra de acasă, reamenajează pentru a deveni competitiv piața imobiliară din viitor, care în această situație vor avea nevoie de apartamente mai spațioase, ori să se mute singuri pentru a lucra în liniște, deci dacă ești proprietar de locuințe pentru închiriat, apelează din timp la firme de construcții din zona ta pentru a îți reamenaja apartamentele tocmai pentru a deveni competitiv pe piața imobiliară din viitor.

Open chat
Te pot ajuta?
te-ajutăm noi!